Når du skal ut og campe i villmarken, finnes det mange apper du med fordel kan ha på mobilen din for å gjøre turen både artigere og tryggere. Sørg for å gjøre plass på mobilen din til noen gode apper som sannsynligvis vil vise seg å være gull verdt, uansett hvor turen går. Skal du dessuten være lenge ute uten strømtilførsel, gjelder det å ha nok batteri på telefonen til hele turen. Skaff deg gjerne en powerbank slik at det å bruke de nyttige appene ikke sluker alt batteriet ditt.

Pent.no

Appen Pent.no fra VG kommer du garantert til å få bruk for, da denne gir deg oppdatert værmelding både fra yr.no og storm.no. Finner du ut at det skal hølje ned i morgen, er du nå forberedt. Appen har imidlertid fått variert omtale, så du bør teste den ut hjemme før du drar ut på tur med den. Det er alltid fint å vite om det er noen væromslag i anmarsj, men uansett hva slags vær som har blitt spådd når du skal på tur bør du alltid være forberedt og ha med deg utstyr til all slags vær.

Norgeskart friluftsliv

Med denne appen får du tilgang til forskjellige typer kart. Målet er at det skal bli lettere for deg å komme deg direkte til målet ditt uten å ende opp med å ta altfor mange omveier. Enten du skal dra til fots, med båt, bil, sykkel eller på ski, kan denne komme godt med. Appen inneholder topografiske kart for Norge (inkludert Jan Mayen og Svalbard) og Sverige. Her kan du registrere interessepunkter, sporlogger og ruter. Norgeskart friluftsliv inkluderer kompass, GPS, veibeskrivelser, stedsnavn og mye mer.

Bingo app

Når du skal slappe av i teltet langt ute på vidda, gjelder det å ha noe god underholdning med seg når du ligger i soveposen og snart skal ta kvelden. For noen er det lesestoff som gjelder, for andre er det mobilspill. Ved hjelp av Bingo app får du tilgang til et hav av bingo- og kasinospill. Det å tilbringe noen timer i spillverdenen kan være det som skal til for å ta brodden av en lang dag ute i det fri, og kanskje gjøre at du lettere sover inn.

Hjelp 113

Du vet aldri når uhellet er ute når du er på tur, og selv den mest erfarne camper kan støte på uforutsette problemer. Så lenge du har dekning vil appen vise hvor du befinner deg, og det finnes en knapp som lar deg ringe 113. Det sier seg selv at denne appen er uvurderlig i alvorlige situasjoner, men du må selv påse at du har strøm på telefonen og du befinner deg et sted med god nok dekning. Når du laster ned appen kommer den til å be deg om å få tilgang til stedstjenester og muligens meldingene dine, noe det er viktig at du gir tillatelse til. Slik blir du ekstra sikret dersom nødsentralen ikke automatisk mottar posisjonen din.

Google Sky Map

Med denne appen får du kartlagt nattehimmelen. Du peker mobilen opp mot stjernene for å oppdage hva som egentlig finnes over deg. Få hjelp til å lokalisere stjerner, planeter og andre fenomener på himmelen. Appen er enkel å bruke, og så lenge den har tilgang til posisjonen din, og kartet følger bevegelsene dine mens du flytter på deg. Du kan blant annet sone inn og ut, se infrarøde bilder, mikrobilder og historiske himmelkart.

GeoCaching

Dersom du skal ut i det fri sammen med andre, passer det fint å bruke appen GeoCaching. Denne byr på et gøyalt orienteringsspill hele familien kan delta på. Ved hjelp av GPS går dere på leting etter skjulte skatter som ligger rundt om. Disse kan dukke opp på de mest uventede steder, enten dere er i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Last ned appen og test den ut. Det er fort gjort at hele familien blir hektet på denne.

Outtt

Denne norske turappen gir deg oversikt over opplevelsene som finnes rundt om i Norge, i tillegg til at du informeres om de ulike aktivitetene. Med Outtt får du vite mer om en aktivitets tidsbruk, vanskelighetsgrad, sesong og distanse. Dersom du trenger et passende verktøy for planlegging av turer både for deg og familien, kan du nå lagre de turene du synes virker interessante og loggføre de turene dere allerede har gått.

Viltappen

Dette er en svensk app som passer fint for dyreelskere. Har du med deg barn på turen som er ivrige etter å lære mer om dyrelivet i nærområdet, er denne fin å ha. Med Viltappen kan en tur i det fri ble en oppdagelsesferd. Appen hjelper deg å finne ut hvilken fugl det er som kvitrer, og ved hjelp av kameraet finner du ut hva slags dyr det er som har laget spor i snøen. I tillegg lærer appen deg om kjennetegn for en hel drøss ulike arter.