I Norge, som i resten av Skandinavia, har vi noe som heter allemannsretten. Dette betyr enkelt og greit at du kan overnatte hvor du vil i skog og mark, så lenge det ikke er på privat eiendom. Dette er noe som er svært unikt i vår del av verden, og kanskje en av grunnene til at nordmenn er så glade i å dra på tur.

På grunn av allemannsretten kan du altså campe ute i det fri – året rundt. Du kan også fiske, sanke bær og plukke sopp – akkurat som du vil. Her skal vi gi deg en liten oversikt over noen fine tettsteder rundt omkring i Norge, som du kan besøke på din neste Norgesferie. Og husk: Du må ikke sove ut om du ikke vil, og det er bare positivt å bidra til den lokale økonomien gjennom å overnatte på hoteller og spise på restauranter i nærområdet.

Vikersund

Vikersund ligger ved Tyrifjorden, og er dermed perfekt for deg som er glad i vannet. Her finner du også fantastiske turområder, og en skog som er perfekt for fiske og bærsanking. Vikersund, i Modum kommune, er kanskje aller best kjent for sin skibakke – som er den største i verden. Dette er en turistattraksjon som du kan besøke, og du kan gå den tunge turen til toppen om du ønsker det. Dette er virkelig en treningsøkt, men utsikten fra toppen er absolutt verdt det. Det er flere områder hvor du kan overnatte i det fri, ellers kan du bestille et rom på Tyrifjord hotell.

Inderøy

En liten kjøretur fra Trondheim finner du Inderøy, og dette er virkelig et attraktivt sted som byr på fantastiske naturopplevelser. Men det mange kanskje ikke vet, er at i dette området finnes det også mange gårdsutsalg hvor du kan kjøpe alt fra lokale oster til sider. Du kan selvfølgelig kjøpe med deg varer hjem, men mange av disse gårdsutsalgene har også en kafé – slik at du kan smake med en eneste gang. Om du ønsker å overnatte i dette området kan du ta med deg telt eller bobil, eller du kan sjekke inn på et av de lokale hotellene på dette herlige stedet.

Lofoten

Ok, så er Lofoten godt kjent fra før – men det betyr ikke at stedet ikke fortjener å nevnes i en liste som dette. Lofoten er er naturperle som er kjent verden over, og som tiltrekker seg tusenvis av turister hver eneste år. I år, siden utlendinger ikke kan komme til Norge, bør nordmenn kjenne sin besøkstid – og legge sommerferien hit om forholdene ligger til rette for det. Du kan selvsagt sove ute under åpen himmel i dette området, men det finnes også mange fantastiske hoteller som gjerne tar i mot deg og dine.

Vi håper du har funnet litt inspirasjon til din neste Norgestur. Med alt som skjer i verden, er dette virkelig tiden for å støtte norsk turistindustri og lokale bedrifter. Du bør heller ikke glemme å støtte restaurantene i ditt eget område der du bor.